Campinghouders liggen wakker van wifi

Draadloos internet behoort tegenwoordig tot de standaardwensen van iedere campinggast, maar ruim een kwart van de Zeeuwse campings heeft nog geen wifi. Vooral mini-campings blijven achter. Dat blijkt uit gegevens van VVV Zeeland.

Investering
Slechts 53 procent van de kleine campings heeft wifi, terwijl gasten bij 86 procent van de grote campings draadloos kunnen internetten. Bijna alle campinghouders willen wel graag wifi, maar het is moeilijk aan te leggen en er zijn hoge kosten aan verbonden.

Worstelen
Lionel Peet heeft een ict-bedrijf in Kamperland. Hij ziet regelmatig hoe campinghouders worstelen met de keus om wel of niet te investeren in goed internet. Iets wat volgens hem bij een grote camping kan oplopen tot zo'n 30.000 à 40.000 euro.


Langzaam

De ontwikkelingen zijn de afgelopen jaren enorm hard gegaan. Een camping die een paar jaar geleden nog een goed wifi-netwerk had, komt nu al snel in de problemen. Campinghouders zien tegenwoordig gezinnen aankomen met wel tien apparaten die een internetverbinding nodig hebben. Daardoor wordt het internet steeds langzamer.


Radiofrequentie

In een brief aan de Tweede Kamer maakte minister Henk Kamp van Economische Zaken maandag bekend dat het mogelijk wordt om in het buitengebied gebruik te maken van radiofrequenties voor draadloos snel internet. Vanaf 1 september kunnen ondernemers daarvoor een vergunning aanvragen.


Eten, drinken, wifi

Volgens Patrick Polie, directeur VVV Zeeland, hebben nog te weinig campings wifi. "Het merendeel van de toeristen ziet wifi tegenwoordig als een basisvoorziening. Ze willen eten, drinken en internetten. Er is wel een groep die bewust geen internet wil op vakantie, maar die is heel erg klein."


Inventarisatie van aantal campings met wifi

Campings met wifi

Meer over dit onderwerp:
Zeeland Algemeen campings wifi
Deel dit artikel: