AMAC-terrein moet bos worden

De gemeente Borsele wil het voormalige AMAC-terrein in 's-Heerenhoek overnemen. Het is de bedoeling om er een open bos met groenstroken aan te leggen. Dat zei wethouder Kees Weststrate woensdagavond tijdens een bijeenkomst in de Jeugdhoeve.

Voor de zomer
Weststrate hoopt de koop rond de zomer rond te hebben. Op dit moment is het verpauperde terrein nog eigendom van een projectontwikkelaar. De gemeente wil het terrein van hem overkopen en wordt in de gesprekken daarover bijgestaan door de provincie Zeeland.

'Tijd dat zooi verdwijnt'
De wethouder snapt dat de belangen van de projectontwikkelaar niet dezelfde zijn als die van de gemeente. "Het wordt tijd dat de zooi hier gaat verdwijnen," aldus Weststrate. "Het aanbod dat wij voorbereiden voor de projectontwikkelaar is wel eenmalig, dus ik hoop dat hij er goed naar gaat kijken."

Voetbalvelden
In de gebouwen werden landbouwvoertuigen gemaakt, maar sinds het faillissement van AMAC staan ze al tien jaar leeg. Het terrein is drie voetbalvelden groot en ligt aan de rand van het dorp.

Asbestplaten
Plannen uit 2005 om er een woonwijk te bouwen zijn nooit gerealiseerd en daarna is het jaren stil geworden. Begin 2012 wilden buurtbewoners dat de gebouwen zouden worden gesloopt omdat de aanwezigheid van asbestplaten tot onveilige situaties zou leiden. De dorpsraad hield hier een petitie over en de uitkomst leidde in marat 2013 tot het verwijderen van asbestplaten uit de loodsen op het terrein.

Arbeidsmigranten
Vorig jaar juni werd het plan gelanceerd om 150 arbeidsmigranten te huisvesten op het voormalige AMAC-terrein. Ook dat idee liep nergens op uit.

Meer over dit onderwerp:
Bevelanden 's-heerenhoek amac borsele zonnebos
Deel dit artikel: