Zeeuwse bouwsector wil aan het werk

Bouwend Zeeland wil dat de provincie kansen onderzoekt om Zeeuwse bouwbedrijven actief in te zetten voor de bouw van de Marinierskazerne, de verdubbeling van de Tractaatweg en de nieuwe sluis bij Terneuzen. Dat staat in een brief van Bouwend Zeeland aan de provincie.

Nauwelijks betrokken
De sector constateert dat Zeeuwse bouwbedrijven nauwelijks betrokken waren bij recente projecten, zoals de aanleg van de N61, de N57 en de Sluiskiltunnel. Nu de recessie achter de rug lijkt, kan de bouwsector wel een zetje in de goede richting gebruiken, staat in de brief. Maar dan is hulp van overheden noodzakelijk.

Zeeuwse bouwers
Bouwend Zeeland roept de provincie op te kijken naar mogelijkheden binnen de nieuwe aanbestedingswet. Daar zou meer ruimte zijn voor midden- en kleinbedrijven, waaronder veel Zeeuwse bouwbedrijven. Doordat grote bouwklussen opgesplitst mogen worden, komen ze binnen handbereik van Zeeuwse bouwers.
Meer woningen
Tot 2040 ziet Bouwend Zeeland nieuwe bouwprojecten waarin Zeeuwse bouwers een rol zouden moeten spelen. Zo moet de woningvoorraad met tien- tot twintigduizend woningen worden uitgebreid, moeten bestaande woningen worden opgeknapt en is er werk aan de infrastructuur van Zeeland.

Deel dit artikel: