Brand in lege loodsen op AMAC-terrein

Op het voormalig AMAC-terrein in 's-Heerenhoek heeft zaterdagmiddag brand gewoed in enkele leegstaande loodsen. De loodsen stonden op de planning om gesloopt te worden.

Blusvoertuigen
Het vuur werd rond 17.35 uur ontdekt. De brandweer rukte uit met twee blusvoertuigen om het vuur te bestrijden. Rond 18.15 uur had de brandweer het vuur onder controle en kon het sein brand meester worden gegeven. De politie onderzoekt of het vuur is aangestoken.

Rookontwikkeling
Bij de brand kwam veel rook vrij. De veiligheidsregio adviseerde omwonenden om bij de rook weg te blijven. Toch waren er veel omstanders naar de brand komen kijken. Een verslaggever ter plaatse zag dat omstanders gingen juichen toen ze de brand zagen. "Jammer dat er maar één loods in brand staat", werd er gezegd.

Groenstroken
Vrijdag maakte de gemeente Borsele nog bekend het voormalige AMAC-terrein in 's-Heerenhoek over te willen nemen. In de loodsen werden vroeger landbouwvoertuigen gemaakt, ze staan al jaren leeg. Het is de bedoeling om er een open bos met groenstroken aan te leggen.

Deel dit artikel: