Brand AMAC-terrein door frikadellenbakkers

De brand op het AMAC-terrein in 's-Heerenhoek is ontstaan doordat negen jongens op het terrein frikadellen aan het bakken waren. De jongens hebben zichzelf na de brand aangegeven bij de politie. Na verhoor op het bureau zijn ze doorverwezen naar HALT.

Opgestookt
De jongens zijn alle negen afkomstig uit het dorp en zeggen dat ze de brand onbedoeld hebben veroorzaakt. Wel hebben ze na het ontstaan van de brand het vuur nog opgestookt.

Weggevlucht
Daarna liep het snel uit de hand. Toen het vuur steeds groter werd, probeerden ze het vuur nog te blussen, maar dat lukte niet meer. Daarna zijn de jongens weggevlucht.

Rook
De brandweer kon het vuur binnen 45 minuten blussen. Wel was er veel rookontwikkeling. In die rook zat geen asbest, want in 2013 was het hele terrein al asbestvrij gemaakt.

Groenstroken
Vrijdag maakte de gemeente Borsele nog bekend het voormalige AMAC-terrein over te willen nemen. Het is de bedoeling om er een open bos met groenstroken aan te leggen.

Failliet
De oude Amac-gebouwen staan al sinds 2005 leeg. In dat jaar ging de machinefabriek voor landbouwvoertuigen failliet. In de loodsen werden vroeger landbouwvoertuigen gemaakt.

Woonwijk
Het terrein is drie voetbalvelden groot en ligt aan de rand van het dorp. Aanvankelijk was het de bedoeling om op het terrein een woonwijk te bouwen, maar dat ging niet door vanwege de verslechterde woningmarkt.

Deel dit artikel: