Van Meijel wederom beste bolusbakker

Bakker Van Meijel uit Clinge is wederom de beste Zeeuwse bolusbakker. In de studio's van Omroep Zeeland werd de prijs dinsdagmiddag uitgereikt. De jury had in totaal 26 bolussen gekeurd.
Bolustrofee

Van Meijel won ook vorig jaar de Bolustrofee. Zijn bolus is volgens de keurmeesters goed gaar, mooi van model en precies goed in balans. "Het is een superbolus," volgens jury-voorzitter Mark Plaating.

Dubbel feest

Bij de leerling-bakkers wint Bas Goossen. Het is daardoor dubbelfeest in Clinge, want Goossen is leerlingbakker bij Van Meijel in Clinge.

Babyhuidje
De keurmeesters keurden de bolussen op onder andere kleur, volume, malsheid en structuur. Volgens de bakmeester is het niveau van bolussen dit jaar weer gestegen. "De middenmoot gaat ieder jaar een stukje omhoog," volgens juryvoorzitter Mark Plaating. Volgens keurmeester Piet Bouwman moet een goede bolus voelen als een babyhuidje.

NBOV
De wedstrijd wordt sinds 1998 georganiseerd door de Nederlandse Brood- en Banketbakker Ondernemersvereniging (NBOV). De afgelopen weken kochten 'mysteryshoppers' al bolussen bij de deelnemende bakkers. Deze keuring is al gedaan en telt voor de helft mee bij het eindresultaat.


Thuisbakkers
Op zaterdag 30 mei kunnen Zeeuwen bolussen bakken, alles leren over pure smaken en demonstraties van 'Heel Holland Bakt'-jurylid Robèrt van Beckhoven bij te wonen. Ook krijgen thuisbakkers de kans om de beste 'freestyle' bolus te bakken. Zie de pagina Zeeland bakt... Bolussen.

Deel dit artikel: