Commissie moet Zeeuwse zorgproblemen oplossen

Een commissie onder leiding van oud-GGD directeur Victor Slenter wil voor de zomer een plan klaar hebben dat de Zeeuwse zorg toekomstbestendig maakt. De commssie gaat de naam 'Toekomstige Zorg Zeeland' dragen.

Een zorgplan
De commissie is een initiatief van zorgverzekeraar CZ, die op verzoek van minister Schppers van Volksgezondheid het voortouw heeft genomen. De minister gaf bij een bezoek in februari dit jaar aan Middelburg aan dat er binnen drie maanden een zorgplan moet komen om de Zeeuwse zorg gezond te maken.

Zorg in portefeuille
Naast Slenter neemt ook Wim van der Meeren van CZ plaats in de commissie. Verder gaat de nieuwe gedeputeerde met zorg in de portefeuille onderdeel uitmaken van de commissie. En tenslotte zullen ook zorgaanbieders bij het overleg betrokken worden.

Zorgverkenner
Eerder bracht 'zorgverkenner' Jos de Beer in opdracht van de provincie de problemen in de zorg in kaart. De commissie gaat nu proberen oplossingen voor zijn bevindigen aan te dragen vanuit het perspectief van de inwoners van Zeeland. Daarbij is misschien wel de meest uitdagende opdracht het op één lijn krijgen van de zorgaanbieders als het ADRZ en ZorgSaam. Minister Schippers komt in de zomer terug naar Zeeland om de voorstellen van de commissie te bespreken.

Deel dit artikel: