Honden aan de lijn, anders een boete!

Staatsbosbeheer controleert de komende maanden streng op het aanlijnen van honden in natuurgebieden. Het is het broedseizoen en dan moeten vogels met rust worden gelaten, vindt boswachter Hans van der Weele.

Boete
Volgens Van der Weele van Staatsbosbeheer zijn er vogelsoorten die maar één keer een nest bouwen. "Worden ze gestoord, dan doen ze geen nieuwe poging." Hondenbezitters die de regels overtreden kunnen rekenen op een waarschuwing. "Maar loopt de hond niet binnen bereik, dan kan het baasje ook een boete van ruim 90 euro krijgen, " zegt Van der Weele.


Panisch
Staatsbosbeheer krijgt ook klachten van wandelaars die worden besprongen door honden. "Sommige mensen worden panisch wanneer er een hond op ze afkomt. Ook daarom is het aanlijnen een prima regel. Iedereen moet van de natuur kunnen genieten," aldus boswachter van der Weele.


Flauwekul
Zondagmorgen werd er gecontroleerd bij kasteel Westhove in Oostkapelle. Acht hondenbezitters kregen een waarschuwing, niemand een boete. Bezitters die werden aangesproken zeiden dat ze de borden niet hadden gezien. Ook vond een enkele baas het flauwekul dat honden moeten worden aangelijnd.

Deel dit artikel: