Politie hindert verkeer op A58

De Politie hield dinsdagochtend langzaamaanacties op het Zeeuwse gedeelte van de A58. Rond 10.30 uur reden politieauto's vanuit Bergen op Zoom de provincie binnen. Bij Goes draaiden ze om en reden terug richting Brabant. De snelheid van de voertuigen lag niet hoger dan 60 kilometer per uur.

Betere CAO
De politie voerde actie voor een betere CAO. Volgens de politiebonden worden werknemers ondergewaardeerd door de politieleiding en de politiek. Met de actie willen ze dat er een beter voorstel komt voor de nieuwe CAO.

Hinderen
"We hebben expres tien uur in de ochtend gekozen, ver na de ochtendspits, om het verkeer zo min mogelijk te hinderen, maar toch aandacht te vragen voor onze CAO", zegt Maarten Brink, politievakbond ACP. "Die onderhandelingen zijn stukgelopen, toen nog met minister Opstelten, en ook met de nieuwe minister zijn die nog niet vlot getrokken."

Zeeland
De politie startte de actie in Breda-Noord. Daar reden om 10:00 uur politiewagens de snelweg op richting Etten-Leur. Via Roosendaal en Bergen op Zoom reden de voertuigen Zeeland binnen. Bij Goes draaide de stoet om terug naar Breda.

Tweets over #A58

Deel dit artikel: