Zeeuwse gitarist timmert flink aan 'muzikale' weg

De Zeeuwse gitarist Angelo de Rijke timmert flink aan de 'muzikale' weg, zeker in eigen land. Zo is hij op dit moment op theatertour met Acda en de Munnik, maakt hij deel uit van de begeleidingsband van Guus Meeuwis en speelt hij in de band Lorrainville.

Amsterdam
De geboren Vlissinger woont al een aantal jaar in Amsterdam, zijn leven bestaat voornamelijk uit gitaarspelen. Hij speelt iedere dag een paar uur. "Spelenderwijs ben ik nog niet waar ik wil zijn. Ik wil nog heel veel leren. Daarom studeer ik elke dag."

Gedrevenheid
Veel artiesten vinden hem een talentvolle gitarist en waarderen zijn gedrevenheid. De Rijke heeft zelf een hekel aan mensen met talent, maar dat zegt met name iets over hemzelf: "Ik wou dat ik wat meer talent had. Ik moet, voordat ik iets goed beheers op m'n gitaar, namelijk altijd heel hard werken."

Scwar
De muzikale carrière van De Rijke begon al op jonge leeftijd bij de Zeeuwse band Scwar, waar ook Roman Huijbreghs deel van uitmaakte. Ze wonnen diverse talentenjachten, waaronder de landelijke finale van de Kunstbende.

Anouk
Daarna is hij gaan studeren aan de Rockacademie in Tilburg. Een YouTube-filmpje van zijn kunsten werd opgemerkt door Anouk, het spelen in haar band was zijn grote doorbraak.

Geen Rust
De theatertour van Acda en de Munnik stopt eind maart, maar tijd om uit te rusten heeft Angelo de Rijke niet. Hij gaat daarna samenwerken met de Amerikaanse singer-songwriter Shane Alexander.

Interview

Het gehele interview met Angelo de Rijke kunt u hiernaast bekijken.