Dodenlijst circuleert in Terneuzen

Rivaliserende Antilliaanse groepen in Terneuzen zouden een dodenlijst hebben opgesteld. Hierop staan namen van mensen die omgebracht moeten worden.

Kort geding
Het nieuws over de dodenlijst kwam naar buiten tijdens het kort geding dat was aangespannen door een inwoner van Terneuzen tegen de gemeente. De man had een gebiedsverbod opgelegd gekregen en wilde daar vanaf. Volgens hem werd hij er teveel door in zijn vrijheid beperkt. De rechter heeft dinsdag het gebiedsverbod opgeheven.

Dreiging hoog
Volgens de advocaat van de gemeente Terneuzen is de dreigingsinschatting in Terneuzen hoog en is er een strijd op leven en dood gaande tussen de twee rivaliserende groepen.

Blij
Ruben Poppelaars, de advocaat van de man wiens gebiedsverbod is opgeheven, laat in een reactie weten dat zijn cliënt blij is met de beslissing van de rechtbank. Het nieuws dat zijn cliënt op een dodenlijst staat, kan Poppelaars niet bevestigen. "Dat is een uitspraak die wij de advocaat van de gemeente hebben horen doen, maar die kunnen wij niet bevestigen." De advocaat verwacht dan ook dat zijn cliënt Terneuzen weer zal bezoeken. "In het kader van zijn familie en opleiding, zal dat gewoon gebeuren," aldus Poppelaars.

Gebiedsverbod
Ook de burgemeester van Terneuzen, Jan Lonink, heeft gereageerd op het opheffen van het gebiedsverbod:

"De uitspraak vandaag door de rechter betekent dat het gebiedsverbod dat ik aan een van onze inwoners heb opgelegd niet meer van kracht is. Dit verbod had ik opgelegd voor de veiligheid van onze inwoners in het algemeen en ook voor bescherming van de betrokkene zelf. Ik realiseer mij dat ik met het gebiedsverbod een uitzonderlijk middel had ingezet. Maar we hebben ook te maken gehad met uitzonderlijke geweldsincidenten in de openbare ruimte. Als burgemeester zal ik dan ook alle mogelijke middelen inzetten voor de veiligheid van onze inwoners. En ik vond dat ook dit gebiedsverbod daarbij past. De rechter heeft nu anders beslist en daarmee is het gebiedsverbod niet meer van kracht."


Deel dit artikel: