Nieuw netwerk voor acceptatie van homo's

Het LHBT-netwerk Zeeland gaat donderdagmiddag van start. Het nieuwe netwerk, een initiatief van homobelangenorganisatie COC, moet bijdragen aan de volledige acceptatie van lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders. Het COC wil dat daarvoor krachten worden gebundeld.

Gastlessen

Volgens het COC Zeeland moet in de provincie nog heel wat gebeuren voordat van volledige acceptatie kan worden gesproken. Bijvoorbeeld door het geven van gastlessen of het organiseren van bijeenkomsten voor ouders. Ook moeten LHBT'ers die daar behoefte aan hebben met elkaar in contact gebracht worden.


Platform

Een ander doel van het netwerk is het uitwisselen van kennis en informatie. Zo kunnen bijvoorbeeld docenten van scholen meer informatie krijgen over dit onderwerp via iemand van jeugdzorg. Op die manier wordt een platform ontwikkeld waar iedereen met vragen met betrekking tot LHBT-acceptatie terecht kan.


Interesse

Tot nu toe hebben zich al tientallen organisaties aangemeld voor het netwerk. Van het Nationaal Ouderenfonds tot politieke partijen en van artsen tot jongerenwerkers. Vanuit heel Zeeland tonen organisaties en personen interesse om mee te bouwen aan het netwerk.


Geld

Om het netwerk op te kunnen zetten is 60.000 euro beschikbaar gesteld door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. Daarmee kan de komende zes jaar het netwerk verder worden opgezet. Daarna moet het hele project op eigen benen staan.

Meer over dit onderwerp:
Zeeland Algemeen acceptatie coc homo LHBT-netwerk
Deel dit artikel: