Kunstroute gaat kopje onder in Oosterschelde

WEMELDINGE -
Het idee is om in fasen een stuk of twintig beelden in de Oosterschelde te plaatsen om het gebied voor toeristen nog aantrekkelijker te maken. Daarvoor worden nu vergunningen aangevraagd.


Milieu

Volgens de initiatiefnemers hoeft er niet gevreesd te worden voor het milieu. De onderwaterbeelden worden van materialen gemaakt waar organismen zich aan kunnen hechten.

Duikbassin

Geld voor het project wordt gezocht in sponsoren en subsidie. Het is de bedoeling dat nog dit jaar het eerste beeld op de bodem van de Oosterschelde wordt geplaatst. De werkgroep 'Duiken' wil Wemeldinge toeristisch meer profileren en heeft ook nog andere plannen in petto. Zo staat onder meer een duikbassin op de wensenlijst waar duikopleidingen kunnen worden gegeven.

Uniek

Een kunstroute onder water is volgens Peter Koelemij uniek in Europa. Bijgaande beelden zijn van het onderwatermuseum in de Golf van Mexico en geven een aardig beeld van kunst onder water. Een echte vergelijking met de Oosterschelde gaat echter al snel mank volgens Peter Koelemij. In Mexico gaat het om een compleet museum onder water, bovendien strekt het zicht in het water daar veel verder.