Beunschip Willem gekapseisd op Westerschelde

Op de Westerschelde bij Nummer Een is maandagavond een beunschip gekapseisd. De twee opvarenden zijn van boord gehaald. Het 80 meter lange schip, de Willem maakte rond 19:30 uur water en kapseisde vijftien minuten later.

Gered
De opvarenden zijn gered door de Interballast I en opgevangen in een verblijf van de KNRM in Breskens. De Kustwacht ontving rond 19:30 uur een melding dat het beunschip water maakte. Bij de melding werd gevraagd om een extra pompinstallatie. Toen de reddingboot aankwam, was het schip al gekapseisd.
Berging
Rijkswaterstaat coördineert de berging van het schip. Daarbij worden de drijvende bok Cormorant van sleep- en bergingsbedrijf Multraship en verschillende sleepboten ingezet.Het beunschip is richting de Hooge Platen voor de kust van Hoofdplaat gebracht. Het patrouilleschip van Rijkswaterstaat RWS79 houdt daarbij contact met de bergers, bijvoorbeeld voor het geval er olie zou lekken.


'Opmerkelijk'
Volgens een woordvoerder van Rijkswaterstaat is het opmerkelijk dat binnen anderhalve maand twee beunschepen kapseisden. Tot de oorzaak van dit ongeval bekend is, worden er nog geen conclusies aan de incidenten op de Westerschelde verbonden.

Rick
In februari kapseisde beunschip de Rick op ongeveer dezelfde plek als de Willem. De kapitein van de Rick kwam daarbij om het leven. Zowel de Rick als Willem voeren voor zandhandel Faasse b.v. in Goes.Foto: KNRM

Deel dit artikel: