Danny Roelofs weet nog niet wat zijn toekomst brengt

Danny Roelofs revalideert in Goes
GOES - Twee dagen per week volgt Roelofs behandelingen bij revalidatiecentrum Revant Lindenhof in Goes. Met name zijn linker arm en been worden via ergotherapie en fysiotherapie behandeld, maar er is ook een maatschappelijk werker die hem bij kan staan. “Hij is zeer gemotiveerd”, zegt fysiotherapeut Gerard Elzerman. “Hij heeft een ongewenste spanning in z’n arm en been. Bepaalde spieren krijgen de overhand en andere spieren zijn zwakker. Dat behandelen we. Het is iets dat heel veel voorkomt bij mensen die een herseninfarct hebben gehad.”
Een therapie met ijs heeft er in Goes onlangs voor gezorgd dat Roelofs weer wat gevoel heeft in zijn linkerarm. “Het zijn kleine stapjes die ik nu maak”, zegt de tweevoudig Nederlands kampioen. “Dat is heel lastig af en toe want ik ben normaal gesproken nogal een doordouwer. Nu heb ik een ander lichaam, een aangepast lichaam en daar moet ik goed naar luisteren.”
De toekomst is een vraagteken voor de beroepsmilitair. Hij oriënteert zich nu op omscholing, maar weet niet goed wat hij wil en ook niet wat hij nog kan. “Hij is aan het kijken naar alternatieven en dat is goed”, aldus Elzerman. “Hij zou bijvoorbeeld bepaalde competenties die nog niet echt zijn ontwikkeld, juist nu kunnen gaan gebruiken.” Roelofs kan nog weinig zeggen over zijn toekomst, maar weet één ding zeker: “Ik heb mezelf nog niet afgeschreven.”