Recordaantal wielrenners bij ZLM Roompot tour

Een recordaantal deelnemers voor de ZLM Roompot tour. Achtentwintig landen doen met zes renners per team mee aan de meerdaagse koers. Het is voor de eerste keer dat de tour verspreid over twee dagen (17 en 18 april) wordt gehouden.

Drie etappes
Het evenement bestaat ook voor het eerste uit drie etappes. Op vrijdag 17 april worden er twee gereden. De eerste rit gaat van Kamperland naar Zierikzee en is 122 kilometer lang. In de avond wordt er dan nog een ploegentijdrit van 24,8 km gereden. Op zaterdag staat de klassieke rit (177,2 km) die in Goes begint en eindigt op het programma.

Bijzondere landen
Argentinië, Japan en Canada vallen op in de lijst van achtentwintig landen. Ook zijn er een paar in het oog springende wielrenners zoals Tim Kerkhof (Nederlands kampioen bij de beloften in 2014), de Fransman Marc Fournier (Frans kampioen bij de beloften in 2014) en de Oostenrijker Mads Würtz Schmidt (Wereldkampioen tijdrijden bij de junioren in 2011).

Trainingskamp
De Franse ploeg neemt de wedstrijd zeer serieus. Zij organiseerden een trainingskamp om het parcours van de drie etappes te verkennen.


Skeelerwedstrijd

Dit jaar zijn er rondom de wielerkoers ook twee skeelerwedstrijden van Zeeland on Wheels. Op vrijdag wordt voorafgaand aan de ploegentijdrit de eerste wedstrijd gereden. Het parcours zal hetzelfde zijn als die van de ploegentijdrit. Op zaterdag wordt er op het aankomstparcours van de derde etappe in Goes een skeelermarathon gehouden.

Nations' Cup
De ZLM Roompot tour is een wedstrijd voor landenploegen waaraan belofterenners tot 23 jaar meedoen. Het is de enige Nederlandse wedstrijd die meetelt voor de UCI Nations' Cup, een reeks internationale wedstrijden.

Omroep Zeeland
Alles rondom de ZLM Roompot tour kunt u volgen bij Omroep Zeeland. Op vrijdag is er na Zeeland Nu een extra uitzending met de samenvatting van de eerste etappe. Op zaterdag kunt u wederom na Zeeland Nu kijken naar een samenvatting van de wielerkoers. Via de radio is de koers zowel op vrijdag als zaterdag gedeeltelijk live te volgen met commentaar van Piet Eversdijk.

Deel dit artikel: