Twee dagen skeeleren rondom ZLM Roompot tour

Zeeland on Wheels organiseert een skeelerwedstrijd rondom de etappes van de ZLM Roompot tour op 17 en 18 april. De wedstrijd zal bestaan uit twee etappes die beide meetellen voor een klassement.

Etappes
Voor de ploegentijdrit van de ZLM Roompot tour zal op vrijdag de eerste etappe van de skeelerwedstrijd worden gereden. De skeeleraars rijden dezelfde 24,8 km als de wielrenners. De tweede etappe is een marathon, die wordt gereden in rondjes van 1850 meter. Die start voorafgaand aan het slotstuk van de laatste etappe van de wielerkoers.

Voordelen
Voorzitter Frans Leijnse van Zeeland on Wheels is erg content met de samenwerking tussen de organisaties. "Er zitten veel voordelen aan. Verkeersregelaars, de weg afzetten en volgmotoren dat kunnen we nu allemaal van de organisatie van de ZLM Roompot tour gebruiken. En het parcours ligt al klaar."

Deelnemers
Op de deelnemerslijst vallen een aantal namen op. Zo doen Erwin en Niels Mesu mee, die hun schaatsen verruilen voor de skeelers. Ook op de lijst staat Europees kampioen Crispijn Ariëns.

Deel dit artikel: