Zeeland krijgt 2,5 ton voor Tour de France

De provincie Zeeland kan op zeer korte termijn 250.000 euro verwachten van het ministerie van Volksgezondheid. Eind vorig jaar vroegen Zeeland en Utrecht samen 2,5 miljoen euro aan bij het rijk voor de Tour de France. Op 5 juli finisht de tweede etappe van het grootste wielerspektakel ter wereld op Neeltje Jans.

Korte termijn

Het ministerie van volksgezondheid bevestigt aan Omroep Zeelanddat de beschikking van 250.000 euro voor de provincie Zeeland op korte termijn wordt verwacht. De subsidie van 2,25 miljoen euro voor Utrecht werd vandaag al verstrekt.


Side-events

Eind vorig jaar vroeg Utrecht samen met Zeeland 2,5 miljoen euro subsidie aan bij het ministerie van VWS. Dit geld wordt onder meer gebruikt voor het garanderen van de veiligheid, het organiseren van side-events en het inrichten van de finishlocatie.

Meebetalen
Er zijn drie grote partijen die meebetalen aan de Tour de France. Het rijk, de provincie en het bedrijfsleven. De provincie betaalt 70.000 euro en het bedrijfsleven 500.000. In totaal is er dus zo'n 820.000 euro gemoeid met de aankomst op Neeltje Jans.

Lees ook:
- Negen vragen over de Tour de France in Zeeland
- Dossier Tour de France

Deel dit artikel: