Telefoontje tourdirecteur Leblanc verstoorde Zeeuwse lobby

In de derde aflevering van Tour de Zélande komt Pieter Stoter uit Kloetinge aan het woord. De oud-directeur van energiebedrijf Delta probeerde in het verleden tevergeefs de Tour de France naar Zeeland te halen.

Telefoontje van tourdirecteur
Stoter blikt in het programma terug op die periode. Aangenomen werd dat Zeeland de Tour in 2006 al binnenhad totdat een telefoontje van toenmalig tourdirecteur Leblanc roet in het eten gooide. "Met een beperkt budget hebben we destijds geprobeerd maximale warmte te creëren en belangstelling te wekken."

Een succes dat de Tour komt

De Tour kwam in 2006 niet naar Zeeland. Wel in 2010 en straks op 5 juli is de finish van de tweede etappe op Neeltje Jans. "Ik denk dat het een succes is dat de Tour nu wel finisht. Want een finish is natuurlijk mooi", aldus Stoter.

Joannathan Duinkerke
In Tour de Zélande ook aandacht voor amateurwielrenner Joannathan Duinkerke uit Goes, die vertelt over zijn passie voor de wielersport en de Tour in het bijzonder. Verder stelt presentator Stefan Nijpjes een vraag over het aantal Zeeuwse tourdeelnemers, waarmee je mooie prijs kan winnen.

Meer over de komst van de Tour de France op onze speciale site.