Van Kempen en Van de Wiele winnen Strandcross Zoutelande

De achtste editie van de Strandcross in Zoutelande is gewonnen door Jeffrey van Kempen uit Oost-Souburg en Jordi van de Wiele uit Sint-Jansteen. Van Kempen was de sterkste in de MX1-3 klasse en Van de Wiele won in de MX2-klasse.

Koploper in de fout
Van Kempen profiteerde in de tweede manche van een fout van koploper Bas van den Berkmortel uit Liessel en greep zo de eindzege.

Meer deelnemers
De Strandcross trok ongeveer honderd deelnemers. Twee keer zoveel als vorig jaar. Toen twijfelde de organisatie om door te gaan, maar volgens organisator Leo Francke is er een goede 'reclamecampagne' gevoerd waardoor deelnemers uit heel Nederland naar Zoutelande waren gekomen.

Haaksbergen
Een demonstratie van de dakartruck van rallyrijder Adwin Hoondert ging niet door op last van de gemeente Veere. "We hebben daar wel wat begrip voor", zegt Francke. "Zeker als je kijkt naar wat er in Haaksbergen is gebeurd". Daar reed een monstertruck in op het publiek. Er waren drie doden en vele gewonden. "De gemeente vond het dit jaar te gevaarlijk", aldus Francke.

Deel dit artikel: