'Vechtpartij niet meer dan een incident'

'De vechtpartij van vannacht in Renesse is niet meer dan een incident'. Dat zegt burgemeester Gerard Rabelink van Schouwen-Duiveland. Aanleiding van de vechtpartij was volgens een ooggetuige een Duitser die een flinke klap uitdeelde aan de politie.

Ooggetuige
De politie hield de persoon aan waarna het uit de hand liep. Dat zegt ooggetuige Roy Lansen. Een groep Duitsers probeerde op de kruising Hogezoom en Jan van Renesseweg de persoon van de politie te bevrijden. Daarna liep het uit de hand.

Incident

Rabelink neemt de zaak weliswaar hoog op, toch wil hij geen conclusies aan de schermutselingen van afgelopen nacht verbinden. ,,Een exces mag niet leading zijn voor wat er op dit moment in Renesse gebeurt. Er is, denk ik, sprake van een incident’’.

Beleid

Voor de Schouwse burgemeester is er geen aanleiding om het beleid in Renesse aan te scherpen. ,,Je moet altijd kijken of het beleid goed is, maar ik ga er van uit dat de meeste mensen hier komen om een goede tijd te hebben. We gaan goed bekijken wat er gebeurd is, maar het is ook niet zo dat we hier elke week staan’’.

Stappen
,,Ik zit het niet te vergoeilijken. Ik wil wel duidelijk aangeven dat er hier in Renesse de afgelopen jaren stappen zijn gezet. Er zijn goede afspraken gemaakt en het kan altijd een keer gebeuren dat het fout gaat. Mensen die hier nu op terras zitten weten waarschijnlijk niet eens wat hier vannacht gebeurd is. En er in ook niets vernield’’.

Deel dit artikel: