Boswachters slaan alarm over doodgebeten reeën

Boswachters slaan alarm over loslopende honden die reeën en herten doodbijten. In een week tijd zijn er twee reeën en een damhert gevonden die aan bijtwonden zijn overleden. De boswachters gaan strenger controleren op het aanlijnen van honden.

Reekalfje
Vorige week vond een boswachter in het Veerse Bos een doodgebeten reekalfje. En afgelopen weekend stuitten kinderen op een wandelroute van de Boswachterij Westerschouwen op een ree waarvan de buik open lag en de oren waren afgebeten. Het dier leefde nog, maar overleed later aan de verwondingen. In hetzelfde gebied werd ook een doodgebeten damhert gevonden.

Bekeuringen
Loslopende honden zijn volgens de boswachters de oorzaak van de doodgebeten dieren. Sinds de start van het broedseizoen in maart wordt er in alle Zeeuwse natuurgebieden gecontroleerd op het aanlijnen van honden. Tot nu toe ontvingen de eigenaren van loslopende honden alleen een waarschuwing. Nu er reeën worden doodgebeten gaan de boswachters ook bekeuringen uitdelen.

Toegangsborden
Honden moeten verplicht aan de lijn in de Boswachterij Westerschouwen en het natuurgebied Het Zeepe. In sommige andere gebieden mogen ze los, mits ze op de wegen en paden blijven. Meer informatie over wat wel en niet mag staat op de toegangsborden bij de ingang van het natuurgebied.