OM wil 11 Duitsers na vechtpartij Renesse langer vasthouden

Het Openbaar Ministerie wil dat elf van de vijftien Duitse verdachten van een vechtpartij in Renesse afgelopen weekend langer blijven vastzitten. Dat gaat de officier van justitie morgen vragen aan de rechter -commissaris. Vier andere Duitsers zijn vrijgelaten, maar blijven wel verdachte in de zaak .

Hersenschudding
Bij de vechtpartij afgelopen weekend in Renesse raakten meerdere agenten gewond. Eén van hen liep een hersenschudding op toen hij klappen kreeg. De ander werd met een bierpul op zijn hoofd geslagen.

Stappers
De politie kreeg rond half drie zondagmorgen melding van een vechtpartij tussen 78 Duitsers en een andere groep stappers op de Hogezoom in Renesse. Toen de agenten wilden ingrijpen, keerden de groep zich massaal tegen de politie. Inmiddels hadden zich nog zes agenten gemeld en werden de vechtenden uit elkaar gehaald door de agenten en portiers in het uitgaansgebied van Renesse.

Vrijgezellenfeest
De Duitsers waren in het dorp voor een vrijgezellenfeest en op weg naar hun bus voor de terugreis naar Duitsland. Later werden de Duitsers afgevoerd naar hun bus en onder politiebegeleiding vervoerd naar cellencomplex Mijkenbroek in Breda. Daar werden ze allemaal gefotografeerd en volgde de aanhouding van 15 Duitsers.

Meer over dit onderwerp:
Schouwen-Duiveland duitsers om renesse vechtpartij
Deel dit artikel: