Laatste reumatologen verlaten ziekenhuis ADRZ

De laatste twee reumatologen van ziekenhuis ADRZ stappen vandaag over naar de nieuwe reumakliniek Reumazorg Zuid West Nederland. Het ziekenhuis verliest behalve de reuma-artsen ook de reumaverpleegkundigen, die meegaan naar de nieuwe kliniek.

Verlies aan inkomsten
Het vertrek van de reumatologen betekent voor het ziekenhuis een verlies aan inkomsten. De reumatologie droeg voor 2,5 % bij aan de omzet van het ziekenhuis.

Alles op alles
Ziekenhuis ADRZ zet alles op alles om zo snel mogelijk een nieuwe reumatoloog aan te trekken. Naar verwachting zal die per 1 mei beginnen. Later dit jaar, mogelijk in september, wordt een tweede reumatoloog aangesteld. Het ziekenhuis ziet de reumazorg als integraal onderdeel van de zorg.

Reumazorg Zuid West Nederland
De nieuwe reumakliniek Reumazorg Zuid West Nederland heeft op 1 januari de deuren geopend. Alle vier Zeeuwse reumatologen en drie reumatologen uit West-Brabant hebben zich daarbij aangesloten. Inmiddels vergoeden alle zorgverzekeraars de zorg bij Reumazorg Zuid West Nederland.

Investeren in zorg
In een nieuwe kliniek, los van het ziekenhuis, is er meer geld om te investeren in nieuwe behandelingen. Bovendien kunnen de reumatologen zich beter specialiseren nu ze in een groter samenwerkingsverband werken.

Door heel Zeeland
Reumapatiënten die overstappen naar de nieuwe kliniek, kunnen op verschillende plaatsen in Zeeland terecht. Reumazorg Zuid West Nederland heeft een hoofdvestiging in Goes en verschillende nevenvestigingen in de rest van de provincie en in Roosendaal.

ZorgSaam
In ziekenhuis ZorgSaam in Terneuzen hebben de reumatologen binnen de muren van het ziekenhuis eigen spreekkamers. Dat hadden de reumatologen ook in ziekenhuis ADRZ gewild. In september ontstond er echter een financieel conflict met de Raad van Bestuur van het ADRZ. Het ziekenhuis eiste een, volgens de reumatologen, te hoog bedrag.

Deel dit artikel: