Nieuwe brandweerwagen functioneert niet

MIDDELBURG - Eén van de nieuwe brandweerwagens, die de Veiligheidsregio uitprobeert voldoet niet. Tijdens een oefening bleek dat het blussysteem niet goed werkt. De tankautospuit voor vier personen moet in de toekomst de brandweerwagen voor zes personen vervangen vanwege teruglopende beschikbaarheid van vrijwilligers.

Alternatieven
De brandweerposten Baarland en Cadzand zouden met deze nieuwe wagens gaan werken. Volgens Remco Duerink van de Veiligheidsregio betekent dit niet dat de posten moeten sluiten. "We hebben daar een dienst te leveren voor de burger en dat gaan we ook doen." De Veiligheidsregio kijkt naar alternatieven.

Leverancier

De wagens met problemen voor Baarland en Cadzand worden gemaakt door het Nederlands/Duitse bedrijf Ziegler. Volgens de Veiligheidsregio zijn er in andere delen van het land ook problemen met dezelfde leverancier.

Reorganisatie

De nieuwe brandweerwagen is onderdeel van een grote reorganisatie bij de Veiligheidsregio. Het aantal vrijwilligers dat overdag beschikbaar is voor de brandweer loopt terug. De Veiligheidsregio hoopt dit probleem op te lossen door kleinere wagens, met kleinere bezetting, in te zetten.

Deel dit artikel: