15 Duitse relschoppers op 1 mei voor de rechter

De vijftien Duitsers die zijn opgepakt voor openlijke geweldpleging in Renesse moeten op 1 mei voor de rechtbank in Middelburg verschijnen. Dat meldt het openbaar ministerie vandaag. Ze waren betrokken bij de grootschalige vechtpartij afgelopen weekend in het uitgaanscentrum van Renesse.

Schalke'04

De politie in Gelschenkirchen bevestigt dat de groep behoort tot de zogenoemde ultra's van de Duitse voetbalclub Schalke '04. Volgens een politiewoordvoerder heeft de groep bij de club een 'gewelddadige reputatie' opgebouwd. Bij de vechtpartij raakten afgelopen weekend in Renesse meerdere agenten gewond.


Rechter-commissaris

In totaal werden zondagmorgen vijftien mensen aangehouden. Elf van hen werden woensdag voorgeleid voor de rechter-commissaris. De groep werd in tweeën gesplitst. Vijf Duitsers gingen naar de rechtbank in Middelburg. Hun voorarrest is verlengd met 14 dagen. Zes andere Duitsers zijn naar Breda gebracht. Ook hun voorarrest wordt verlengd.


Naar huis

De vier overige leden van de groep Duitsers zijn naar huis gestuurd, maar ze blijven nog wel verdachten in de zaak. Ze moeten 1 mei ook verschijnen voor de meervoudige strafkamer.

Deel dit artikel: