Speciale telefoonlijn voor ongeruste ouders

VLISSINGEN - De politie en het Openbaar Ministerie onderzoeken of de aangehouden man zich daadwerkelijk schuldig heeft gemaakt aan deze ontucht en of de aangifte zou kunnen leiden tot vervolging.

Informatiebijeenkomst

De directeur van Kinderopvang Walcheren (KOW), waaronder De Tuimelaar valt, heeft dinsdagavond alle betrokken ouders en verzorgers voor een informatiebijeenkomst uitgenodigd. Op de druk bezochte bijeenkomst is door de directeur, burgemeester Roep van Vlissingen, de teamchef van de politie en de GGD informatie verstrekt.

Afweging

Burgemeester Roep spreekt van een moeilijke afweging. Maar hij vindt het belangrijk dat de ouders de informatie te horen kregen van de gemeente en niet via social media of de pers. Ouders of verzorgers van kinderen die vanaf oktober bij de verdachte in de groep zaten, waren uitgenodigd voor de bijeenkomst. Dit omdat het incident ook recent zou zijn gebeurd.

Reactie

De verdachte werkte vanaf 2009 bij KOW. Volgens Roep was de man geëmotioneerd bij de aanhouding. Ouders reageerden geschrokken. Zij konden het zich niet voorstellen bij deze man. Het 3-jarige meisje is inmiddels door de politie gehoord.

Informatienummer

Ouders of verzorgers kunnen vanaf woensdag van 9.00 tot 16.00 uur met hun vragen terecht bij een informatienummer van de GGD, telefoonnummer 0113-249480. Hier is een verpleegkundige aanwezig die vragen van de ouders of verzorgers kan beantwoorden.