Nabestaanden geweldslachtoffers zoeken lotgenoten

NIEUW- EN SINT JOOSLAND/GOES -
Dat er behoefte is aan lotgenotencontact bevestigen de 80-jarige Jo Crucq uit Nieuw- en Sint Joosland en de 59-jarige Maaike Paardekooper uit Heinkenszand. Allebei hebben ze hun partner verloren door een geweldsmisdrijf.

Tractor

Jo Crucq verloor zijn vrouw Marie bijna twintig jaar geleden. Op een landweg in Nieuw- en Sint Joosland werd zij met opzet met een tractor doodgereden door hun buurman.

Pompstation

Maaike Paardekooper verloor haar partner Gilles Brouwer ruim 10 jaar geleden. Hij kwam door messteken om het leven tijdens een roofoverval op zijn tankstation in Goes. Over het verlies blijven praten is volgens hen erg belangrijk.

Herdenkingsbijeenkomst

Om met lotgenoten contact te maken reizen Jo Crucq en Maaike Paardekooper morgen naar Den Haag. In de Nieuwe Kerk in Den Haag wordt een grote herdenkingsbijeenkomst georganiseerd waar alle nabestaanden van slachtoffers in Nederland welkom zijn. Na de bijeenkomst lopen de nabestaanden met een wit lint van 350 meter door de stad. Op het lint staan de namen van hun verloren dierbaren.

Interesse

Mensen met interesse in de Zeeuwse lotgenotengroep kunnen contact opnemen met Maaike Paardekooper. Haar mailadres is map_53@hotmail.com