Andersen wint eerste etappe ZLM Roompot tour

De eerste etappe van de ZLM Roompot tour is een prooi geworden voor Søren Kragh Andersen. De Deen won de koers over 122 kilometer. In een sprint was Andersen net iets sneller dan de Belg Daan Myngheer. Owain Doull uit Groot-Brittannië werd derde.

Start
In Kamperland gingen 152 wielrenners van start. Zonder de teams van Algerije (zonder afmelding) en Ierland (konden geen renners op de been brengen). Na een chaotische start, in de eerste kilometers was er al een valpartij, werd het peloton al snel opgesplitst. De eerste groep, na zevenendertig kilometer, was ongeveer 60 renners groot en had een voorsprong van 40 seconden.


Tussensprint
Op de Oosterscheldekering bij Neeltje Jans was een tussensprint die gewonnen werd door Norman Vahtra uit Estland. Tweede werd de Oekraïner Roman Seliverstov. Andre Looij werd namens Nederland derde.


Kopgroep

Met nog dertig kilometer te gaan brak de eerste groep in twee delen. 25 renners pakten een voorsprong van 25 seconden. Uit die groep kwam ook de eerste echte kopgroep van zes renners (Daan Myngheer, Søren Kragh Andersen, Nico Denz, Jonathan Dibben, Tom Bohli en Mads Petersen) die op tien kilometer van de finish wegreden.

Slot
De Belg Myngheer en Kragh Andersen (Denemarken) waren de eerste twee die met succes een poging deden om uit de kopgroep te demarreren. De twee reden richting de Nieuwe Haven in Zierikzee, daar was Kragh Andersen net iets beter dan Myngheer.

Uitslag
1. Søren Kragh Andersen 2:45.39'
2. Daan Myngheer + 0.02'

3. Owain Doull + 0.11'

4. Michael Carbel Svendgaard +z.t.'

5. Erik Baska z.t.

6. Jeremy Lecroq z.t.

7. Mikel Gardoki Aristi z.t.

8. Tom Bohli z.t.

9. Andre Looij z.t.

10. Truls Engen Korseth z.t.


AUDIO Luister de finish terug van Etappe 1 in de ZLM Roompot Tour. #zlmtour https://t.co/Be1Mkx4ruU

— Omroep Zeeland Sport (@omroepzldsport) April 17, 2015

Deel dit artikel: