Culinair Zeeland wacht met smart op het witte goud

Restauranthouders kunnen er bijna niet op wachten, het witte goud van eigen bodem. Toch duurt het nog even voordat de asperges geleverd kunnen worden.

Later seizoen
Bij normale temperaturen voor de tijd van het jaar kunnen de eerste asperges begin april al van het land. Restaurants die de asperges op de kaart hebben wachten er dus met smart op. Sommige verkopen nu al Brabantse asperges die van verwarmde grond komen, maar er zijn ook restaurants die wachten tot ze echt de Zeeuwse in handen hebben.

Aspergemenu
In Zuiddorpe bij restaurant Onder de Linden staat traditiegetrouw vanaf 21 maart alleen nog asperges op het menu. Nu zijn dat nog de Brabantse, maar Sjef de Cock (eigenaar en chef-kok) kijkt uit naar de dag dat het Zeeuwse witte goud van zijn telers komt. "Het is elk jaar weer heel fijn om met de mooie groente te werken. Iets uit eigen streek smaakt toch net iets lekkerder. We serveren een soep vooraf en mensen krijgen asperges met ei en ham als hoofdgerecht", vertelt de chef-kok.

Zeeuwse asperges
Niet alleen de koks, maar ook de gasten hopen snel een Zeeuwse asperge op het bord te hebben. De smaak verschilt niet heel erg van de Brabantse. Maar het idee dat je iets eet uit eigen buurt dat kraakvers is, dat is toch veel mensen een grote meerwaarde.

Deel dit artikel: