Side-events steeds belangrijker voor Zeeuwse sportevenementen

Steeds meer Zeeuwse sportevenementen richten zich op side-events. Dat zijn sporten en evenementen die tijdens grote sportevenementen worden georganiseerd. Tijdens de ZLM Roompot Tour was bijvoorbeeld ook een skeelerwedstrijd op het parcours van de ploegentijdrit.

Breder publiek
Zeeland on Wheels was eigenlijk al van de kalender verdwenen tot de organisatie plots werd toegelaten tot de ZLM Roompot Tour. Een voorbeeld van hoe evenementen elkaar kunnen versterken, vindt Patrick Vader van SportZeeland. "Op die manier maak je het voor een breder publiek toegankelijk."

Marathon Zeeuws-Vlaanderen
De Marathon Zeeuws-Vlaanderen kan daar ook over mee praten. De marathon werd zaterdag gewonnen door Erwin Harmes. Maar niet iedereen is in staat om 42 kilometer te lopen, weet ook organisator Arnold Boonman. "Door bijvoorbeeld een estafetteloop en een kidsrun te houden bereik je simpelweg een breder publiek."

Samen verder
Het op- en afbouwen van evenementen kost veel tijd en geld. Daarom kiezen sportevenementen er steeds vaker voor om het parcours aan andere sporten te gunnen. Volgens Eddie Bogaert van de ZLM Roompot Tour, maar ook de DELTA Ride for the Roses is de verklaring simpel: "De financiële middelen worden schaarser en de mogelijkheden minder. Op deze manier kunnen we samen verder."

Meer over dit onderwerp:
Zeeland Algemeen
Deel dit artikel: