Bejaarden bootcamp bij Kruiningen

Sporten, zweten en ouderen. Niet in de gymzaal, maar in de buitenlucht op de dijk. Ongeveer dertig ouderen deden woensdagochtend in Kruiningen mee aan een bootcamp voor senioren.

'Erg koud'
Alleen het weer werkte niet echt mee. "Toen ik het parcours uitzette vanmorgen, toen scheen de zon nog," vertelt Marjolein Sinke, organisator van de Bootcamp, "maar toen we eenmaal begonnen met lopen kwam de bewolking en werd het koud." Een deelneemster haakt daar op in. "We hebben eigenlijk niet de goede kleding aan, waardoor het nu erg koud is."

Parcours uitgezet
Het is de Nationale Sportweek en ook in de gemeente Reimerswaal doen ze pogingen om mensen aan het bewegen te krijgen. Bij het voormalig veerplein was een parcours uitgezet. Geen standaard bootcamp waar de deelnemers moeten sjouwen met boomstammen, maar aangepast op het kunnen van 65-plussers.

'Meer bewegen'
De dag was opgezet via Allévo's programma 'Meer Bewegen voor Ouderen'. Ook de rest van de week staat in Reimerswaal nog in het teken van sporten, ook voor andere doelgroepen zoals jongeren.

Deel dit artikel: