Toekomst World Ports Classic nog niet duidelijk

De wielerwedstrijd World Ports Classic rijdt dit jaar twee keer door Zeeland. De route voor de wedstrijd is vrijdag in Rotterdam bekendgemaakt. Er werden geen mededelingen gedaan over de toekomst van de wedstrijd.

Eerste etappe

De 1e etappe start op zaterdag 23 mei in Rotterdam en finisht in Antwerpen. De eerste 73 kilometer rijden de renners over de route die op zondag 5 juli is opgenomen in de tweede etappe van de Tour de France. Na Neeltje Jans, dat op 5 juli finishlocatie is, rijden de renners richting Middelburg, Zuid-Beveland en Reimerswaal.

Tweede etappe

Op zondag 24 mei start de etappe in Antwerpen en is de finish in Rotterdam. Het peloton zal opnieuw een flink stuk door Zeeland koersen. Via de Oesterdam en Tholen rijden de renners weer richting Rotterdam. Bij Sint-Annaland is een bonificatiesprint opgenomen in de route.

Toekomst

De provincie Zeeland is al vier jaar partner van de World Ports Classic, die georganiseerd wordt door de ASO, de organisator van de Tour de France. Dit jaar loopt het contract af. Het is nog niet duidelijk of het contract verlengd gaat worden. Daar werden vrijdag in Rotterdam geen mededelingen over gedaan.

Prudhomme

Tour-directeur Christian Prudhomme liet weten erg van Zeeland gecharmeerd te zijn en wil met de World Ports Classic graag terugkomen.