'Gezellig dagje Neeltje Jans van maken'

Journalist Frits Bakker uit Terneuzen volgde jarenlang de Tour de France. Op 5 juli is hij er ook bij als de Tour finisht op Neeltje Jans. "We zijn van plan er een gezellig dagje met vrienden van te maken."

Favoriet
Zijn favoriete Tour-moment komt uit de editie van 2006. Floyd Landis won dat jaar, maar later werd die zege hem ontnomen door dopinggebruik. In dat jaar won Landis de Tour door in één etappe de hele wedstrijd op de vlucht te zijn. Bakker zat in een auto de hele dag achter hem.


Organisatie
In de zesde aflevering van Tour de Zélande zien we het projectteam van de provincie. Zij zijn druk bezig met beslissingen te nemen voor de grote dag. "We hadden wel een bepaalde voorstelling, maar dat je tegen zoveel zaken aan ging lopen, hadden we niet verwacht", zegt projectleider Loek Schipper.


Prijsvraag
Verder stelt presentator Stefan Nijpjes een vraag over hoe vaak de Tour de France door Zeeland reed. (2015 niet meegerekend). Als u het goede antwoord weet, kunt u een mooie prijs winnen. Ga daarvoor ook naar onze speciale website: www.omroepzeeland.nl/tourdefrance.


Deel dit artikel: