Belg ramt politiewagen in Sas van Gent

Belg rijdt in op politieblokkade
SAS VAN GENT - De politie spreekt van 'een bizar incident' waarbij levens van politiemensen in gevaar zijn gebracht door een 42-jarige Belgische automobilist uit Oostakker. Hem zal poging tot doodslag ten laste worden gelegd.

Ziekenhuis

De Belg weigerde in eerste instantie te stoppen voor de politie, ging er vandoor en reed uiteindelijk op volle vaart tegen de politiewagen aan. Hij is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Slagbomen

De politie kreeg om 15.50 uur een melding binnen dat een automobilist in Axel een aanrijding had veroorzaakt en was doorgereden. Meteen daarna kwam de melding dat de auto in Sluiskil een slagboom had geraakt en meerdere keren tegen een geparkeerde auto was gereden. Agenten gingen achter het voertuig aan, maar wisten de auto niet tot stoppen te krijgen. Bij de achtervolging reed de Belg met opzet ook tegen een politiewagen aan.


weergeven op een grotere kaart

Doodlopend

De vluchtende automobilist kwam uiteindelijk in een doodlopende straat terecht. De man keerde zijn auto, waarop de agenten besloten hun auto als blokkade dwars op de weg te zetten. Ze stapten uit, waarna de Belg met volle snelheid tegen de politieauto aanreed. Die vloog over de kop en is total loss. De man is daarna door agenten worden aangehouden.

Voorgeleid

De Belg brengt de nacht door in het ziekenhuis onder bewaking van de politie. Donderdag wordt de automobilist verhoord. De politie hoopt dat duidelijk te krijgen wat de man bewoog om zo roekeloos te rijden.