Zo ziet Neeltje Jans eruit op 5 juli

Je hoeft geen VIP-kaart of persaccreditatie te hebben om op 5 juli van dichtbij het Tourpeloton te kunnen zien finishen op Neeltje Jans. Vandaag dient de provincie Zeeland de vergunningen in voor de touraankomst bij de gemeentes Schouwen-Duiveland en Veere, Rijkswaterstaat en de Veiligheidsregio Zeeland.

24.000 bezoekers

Dat betekent dat de plannen voor Neeltje Jans steeds concreter worden. Op 5 juli is het eiland gewoon bereikbaar voor publiek, maximaal 24.000 mensen kunnen dan op het werkeiland de finish van de Tour de France bekijken.


Provincie en ASO

Het werkeiland Neeltje Jans wordt op 5 juli in twee delen verdeeld. De kant van het Deltapark is straks voor alle activiteiten van de provincie, aan de kant van het Topshuis vestigt de ASO zich, de organisator van de Tour de France.


Hoe te bereiken?

Neeltje Jans is op 5 juli vooral bereikbaar vanuit Noord-Beveland, die kant blijft voor het verkeer de hele dag open. Vanuit Schouwen-Duiveland is Neeltje Jans de hele dag voor fietsers bereikbaar.


Met de fiets

Met 15.500 parkeerplaatsen voor fietsen, hoopt de provincie dat toeschouwers vooral met de tweewieler naar het werkeiland komen. Daarnaast is er ook ruimte voor 4800 auto's op Neeltje Jans.


Dicht bij finish

Ter hoogte van de finish wordt een VIP-deck geplaatst door de provincie, maar achter de finish is er alle ruimte voor publiek zonder kaartje. Wie vroeg komt, zit dus voor een dubbeltje op de eerste rang.


Woensdag ook gepubliceerd over de Tour de France in Zeeland:

- Asfalt 'Tourbocht' na 5 juli nutteloze weg

- 'Touraankomst Neeltje Jans lastiger dan Pinkpop'

Deel dit artikel: