Asfalt 'Tourbocht' na 5 juli nutteloze weg

Rijkswaterstaat en de provincie Zeeland kiezen ervoor om het nieuw te leggen asfalt in de bocht voor de Oosterscheldekering te laten liggen na de Tour de France. Maar weggebruikers kunnen er na 5 juli geen gebruik van maken.

Bocht Cauersweg
De tourorganisatie ASO had voor de Touretappe van Utrecht naar Neeltje Jans geëist dat de bocht bij de Cauersweg bij Westenschouwen zou worden aangepast. De bocht zou onveilig zijn, en bovendien te scherp voor de wielrenners en de Tourkaravaan.

Paaltjes
Het omgekeerde is het geval voor weggebruikers. Wanneer het asfalt blijft liggen wordt de bocht te onveilig volgens Rijkswaterstaat en daarom komen er waarschijnlijk na 5 juli paaltjes op het nieuwe asfalt te staan.

Niet begroot
Wat de kosten zullen zijn voor het extra asfalt staat nog niet vast. Omdat het een strook van 400 meter lang is , is de inschatting dat het rond de tienduizenden euro's gaat kosten. Dat is niet begroot door de provincie.

Eis ASO
'De ASO kwam pas met de eis nadat we de begroting hadden opgesteld', aldus projectleider Loek Schipper van de provincie Zeeland. De provincie en Rijkswaterstaat kozen uiteindelijk voor asfalt omdat dat de meest veilige optie is.


Woensdag ook gepubliceerd over de Tour de France in Zeeland:

- Zo ziet Neeltje Jans eruit op 5 juli

- 'Touraankomst Neeltje Jans lastiger dan Pinkpop'

Deel dit artikel: