Kapelle derde veiligste gemeente van Nederland

De gemeente Kapelle is de derde veiligste gemeente in Nederland. Dat blijkt uit de Nationale Misdaadmeter. De Groningse gemeente Zuidhorn staat op nummer één en Korendijk (Z-H) is tweede. "Een eervolle plek", reageert burgemeester Anton Stapelkamp van Kapelle op de einduitslag. "Jammer dat het niet gelukt is om eerste te worden, maar fantastisch dat we zo hoog in de lijst zitten."

'Willem Holleeder'
In de tv-uitzending van de Nationale Misdaadmeter van AVROTROS dinsdagavond was een reportage te zien over Kapelle. Daarin gaf Stapelkamp aan dat er geen types als Willem Holleeder in Kapelle wonen. "De enige vorm van criminaliteit hier was een man die me mailde dat zijn fiets was gestolen", zei Stapelkamp. "Zulke mailtjes zullen Van der Laan (burgemeester Amsterdam) en Aboutaleb (Rotterdam) niet krijgen."

Giechelen
Ook bewoners uit Kapelle kwamen in de reportage aan het woord. Een man gaf aan dat hij rustig zijn autosleutels in zijn auto kan laten zitten. En een bewoonster begon alleen al te giechelen bij het horen van de vraag of er zware criminelen in Kapelle wonen.

Vlissingen

Vlissingen is de meest onveilige gemeente van Zeeland, bleek uit de lijst. De havenstad wordt gevolgd door Goes en Middelburg. Landelijk scoren Amsterdam, Maastricht en Rotterdam het minst goed. Amsterdam scoorde - net als vorig jaar - het slechtste per hoofd van de bevolking. Het aantal zakkenrollers, overvallen en mishandelingen is daar het hoogst.

Politiecijfers

De lijst is samengesteld door het Algemeen Dagblad en het tv-programma Nationale Misdaadmeter, op basis van politiecijfers. Een overzicht van alle gemeenten is hier te zien.

Deel dit artikel: