'Zeeuwse kust mag geen Knokke worden'

Veel zorgen werden dinsdagavond in Vrouwenpolder geuit tijdens de thema-avond over kusttoerisme in Zeeland. De ruim 50 aanwezigen gingen op de bijeenkomst in debat met verschillende sprekers over de ontwikkelingen aan de Zeeuwse kust.

7 vakantieparken
Veel mensen waren op het debat, georganiseerd door de SP, afgekomen naar aanleiding van de plannen van Roompot om 7 nieuwe vakantieparken te bouwen in Zeeland en Zuid-Holland. Ze vrezen voor een volgebouwde kust en het wegnemen van rust en ruimte.

Overtuigen
Ook de presentatie van architect Jean Paul Bron nam die zorgen niet weg. Bron ontwierp het luxueuze nieuwe park Brouwerseiland in het Grevelingenmeer, waarin aandacht is voor natuur en ruimte. Hij probeerde de aanwezigen te overtuigen van een nieuwe weg die wordt ingeslagen om gasten te ontvangen in onze provincie. "Het is niet meer allemaal van hetzelfde", aldus Bron.

450 woningen
Het nieuwe Brouwerseiland op de Brouwersdam telt straks 450 woningen die in duurdere prijsklasse vallen. De woningen zijn volgens Bron 'open en toegankelijk en liggen midden in de natuur'.

'Geen Knokke'
Margot Tempelman van het Kenniscentrum Kusttoerisme kan de zorgen wel begrijpen maar zij wordt blij van nieuwe ontwikkelingen zoals Brouwerseiland. "De koppeling van natuur en recreatie is mooi om terug te zien in het project." Toch vreest ze voor het volbouwen van de kust. "Ik vind het belangrijk dat Zeeland economisch blijft groeien en dat we de wensen van de gast centraal stellen maar Zeeland moet geen Knokke worden."

Deel dit artikel: