Zwembad in Wissenkerke is gered

Het zwembad is Wissenkerke is gered. De gemeenteraad van Noord-Beveland stelde gisteravond 230.000 euro beschikbaar voor een grondige renovatie van het verouderde en beschadigde bad. Consequentie is wel dat het zwembad deze zomer dicht blijft, want de werkzaamheden zullen ruim een jaar in beslag nemen.

Noodoplossing

Het zogenoemde Wissebad is tijdens de jaarlijkse schoonmaak ernstig beschadigd geraakt. Metalen spanbanden onder het zwembad hebben het begeven en een van de wanden staat nu op instorten. Een noodoplossing had ervoor kunnen zorgen dat het zwembad deze zomer deels open had kunnen gaan. Maar de gemeente koos na overleg met het bestuur van het zwembad om veiligheidsredenen voor de lange termijn. Met het straks volledig gerenoveerde zwembad kan Noord-Beveland weer 15 tot 20 jaar vooruit.

Volledig

Het zwembad wordt voor 230.000 euro volledig gerenoveerd. Voor dit bedrag wordt de schade hersteld, bovendien wordt de bodem voorzien van een speciale folie, waardoor het bad in de toekomst niet meer hoeft te worden leeggepompt voor groot onderhoud. Daarnaast wordt het terrein opgeknapt (bestrating, hekwerken, groen e.d.) en de gebouwen gemoderniseerd (tegelwerk, schilderwerk, cv-ketel, kleedcabines, voegwerk vervangen etc.).

Financieel

De financiële gevolgen van de renovatie van het zwembad zijn trouwens te overzien voor de gemeente Noord-Beveland. Het gaat om een investeringskrediet van 231.850 euro, waarover de gemeente de komende 20 jaar € 19.707 per jaar zal aflossen. Omdat een gedeelte van de jaarlijkse kosten voor het zwembad vervalt, komt de jaarlast van de gemeente voor het Wissebad uit op 12.000 euro.

2016

Het zwembad blijft dus heel 2015 dicht. De werkzaamheden starten na de zomer, zodat het Wissebad kan worden heropend in de loop van 2016.

Deel dit artikel: