Student hoopt op restauratie stoomspoorhijskraan

De stoomspoorhijskraan Schelde no. 38 wordt in de oude staat hersteld, al is het geld dat daarvoor nodig is nog lang niet allemaal binnen. Vorige week werd de oude kraan van de sloop gered door de 21-jarige student Wesley Sekewael uit Oost-Souburg.

Reddingsactie
Toen de student ontdekte dat de Stichting Stoomtrein Goes-Borsele de kraan had verkocht aan metaalhandelaren, begon hij onmiddellijk met een reddingsactie. Hij vond het onderstel en de stoomketel van de kraan bij een ijzerhandelaar uit Hulst. De giek en het frame lagen in Goes. "De bedoeling is dat we de kraan weer in ere gaan herstellen. Het liefst met oud-medewerkers van de Schelde."

Geld
Wanneer daarmee begonnen kan worden weet Wesley nog niet. Eerst moet hij nog flink wat geld bij elkaar krijgen. "Ik moet voor het redden van de kraan nog drieduizend euro betalen en met het opknappen erbij komt het totaal zeker wel op een ton." Toch heeft hij er vertrouwen in dat het hem gaat lukken. "Ik had niet gedacht dat het me zou lukken om de kraan te redden, maar dat heb ik ook voor elkaar gekregen!"

Restauratieplan
De onderdelen van de kraan kunnen voorlopig bij de Machinefabriek in Vlissingen blijven liggen. Sekewael wil nu eerst een restauratieplan opstellen en genieten van het feit dat hij de kraan heeft gered.

Rekeningnummer
Het rekeningnummer is: NL 50 RABO 0303 1100 90 t.n.v. Stichting stadsherstel Vlissingen/stoomkraan

Deel dit artikel: