Omleidingen N61 vanwege werk aan berm

Op de N61 tussen Schoondijke en IJzendijke is tot en met donderdag slechts één rijstrook beschikbaar. Rijkswaterstaat vervangt de komende weken de bermen langs de weg. Het verkeer wordt tijdens de werkzaamheden omgeleid.

Waterafvoer
De huidige cementbermen worden vervangen door bermen van een mengsel van grond met Doornikse steen. Deze combinatie zorgt ervoor dat de bermen het water goed afvoeren en toch stevig zijn.

Veiliger
Tussen 2003 en 2013 waren er 11 ongevallen met dodelijke afloop op de oude N61. Rijkswaterstaat heeft de weg de afgelopen jaren grondig herzien en volgens verkeersdeskundigen is de nieuwe N61 een stuk veiliger.

Eerste fase
De bermen worden vervangen langs de zuidelijke hoofdrijbaan vanaf rotonde Lange Heerstraat tot aan de rotonde voor IJzendijke. Deze rijstrook is volledig dicht. Het verkeer wordt omgeleid via de noordelijke paralelweg, momenteel de eenrichtingsweg naar IJzendijke.

Tweede fase
Van 26 tot en met 29 mei is de tweede fase. Dan wordt de noordelijke hoofdrijbaan afgesloten voor verkeer. De noordelijke paralelweg is tijdens deze periode de eenrichtingsweg naar Schoondijke.

Derde fase
De laatste werkzaamheden duren van 1 tot en met 3 juni. Tussen rotonde Damstraat en Lange Heerstraat in Schoondijke worden dan de bermen vervangen. De weg is tijdens het werk in beide richtingen dicht. Het verkeer moet omrijden door Schoondijke.

Overig verkeer
Voor bromfietsers geldt de omleidingsroute niet. Fietsers worden geadviseerd het fietspad aan de noordkant van de N61 te gebruiken.

Deel dit artikel: