Theaterdirecteur woedend op de Volkskrant

Volgens Directeur Frans Lievens heeft de Volkskrant 'de plank volledig misgeslagen' in een kritisch stuk over zijn Stadsschouwburg in Middelburg. De krant beweert onder meer dat er voor cabaretiers en acteurs geen douche is. "Terwijl dat klinkklare onzin is", verzucht Lievens.

Slechtste theater
De Volkskrant neemt de werkomstandigheden van performers onder de loep. Het Middelburgse theater is volgens het artikel voor artiesten één van de slechtste theaters in Nederland. Behalve het ontbreken van een douche zouden ook de spiegels te hoog hangen in de kleedkamers.

'Klopt niets van!'
"Ook hier klopt niets van! We hebben uitstekende spiegels zowel hoog als laag hangen. Ik heb nog nooit een klacht gehad van cabaretiers. En ik ben persoonlijk bij elk optreden aanwezig om een fruitmandje te geven aan de artiesten", zegt de directeur boos.

'Renovatie wel nodig'
Lievens geeft wel toe dat de schouwburg toe is aan een renovatie. "Er moet zeker wel wat gebeuren, bijvoorbeeld aan de toiletten, parkeerplaatsen, de toneelvloer en het uiterlijk van het pand. Maar voor de acteurs zijn de kleedkamers prima in orde."

Klacht bij krant
Directeur Lievens heeft een klacht ingediend bij de krant en hoopt op rectificatie. De Stadsschouwburg komt in het artikel op een gedeelde vijfde plek te staan van slechtste theaters. Het deelt deze plaats met het Orpheus Apeldoorn.

Deel dit artikel: