Nekslag dreigt voor Vlissingse sportclubs

Sportverenigingen uit Vlissingen roepen al hun leden op dinsdagavond te protesteren bij het stadhuis. De gemeenteraad praat dan over een voorstel om clubs 35 procent meer huur te laten betalen voor de velden waar ze op trainen en spelen. De raadsvergadering in Vlissingen begint om 19.30 uur.

Nekslag
De clubs vinden dat onacceptabel en vrezen dat de maatregel de nekslag zal zijn voor een aantal verenigingen. Voorzitter Rens Reijnierse van VC Vlissingen verwacht dat er vanavond tussen de 200 en 500 mensen komen protesteren bij het stadhuis in Vlissingen. Doel van het protest is om de maatregel van tafel te krijgen. "Voor veel clubs is de contributie de enige vorm van inkomen. Dat betekent dat ze de contributie fors zullen moeten verhogen", zegt Reijnierse.

Doel voorbij
De gemeente hoopt met de maatregel honderdduizend euro per jaar aan extra inkomsten te krijgen. Maar Reijnierse denkt dat de clubs voor een oplossing zullen kiezen de gemeente geen extra geld oplevert. "Veel verenigingen zullen ervoor kiezen om groepen voortaan samen te laten trainen of een training per week te schrappen." Als de verenigingen minder gebruik maken van de velden, schiet de maatregel zijn doel voorbij, stelt Reijnierse.