Ziekenhuis Vlissingen wordt flink kleiner

Het Admiraal de Ruijter Ziekenhuis in Vlissingen wordt flink kleiner. Als de verbouwing achter de rug is, is het ziekenhuis met meer dan de helft gekrompen. In totaal heeft het ziekenhuis maar een derde van de huidige ruimte nodig. In de nieuwe situatie krimpt het ziekenhuis van 27.000 vierkante meter in de huidige situatie naar 11.000 vierkante meter.

Sloop

Grote delen van het pand worden gesloopt. Zoals het oude bakstenen gedeelte, waar nu de kantoren zijn gevestigd. De afdeling psychiatrie verhuist naar Goes. De huidige huisartsenpost wordt afgebroken. De huisartsenpost krijgt een nieuwe locatie in het gerenoveerde ziekenhuis aangeboden.

Moderner
Het nieuwe ziekenhuis krijgt een lichte en modernere uitstraling. Er komen twintig eenpersoonskamers met eigen sanitair. Op elke kamer is een slaapbank aanwezig voor een familielid. Het ziekenhuis wordt zoveel kleiner, dat na de verbouwing de twee bovenste verdiepingen over zullen zijn. Die ruimtes kunnen worden gehuurd door andere zorgaanbieders.

Parkeerplaats
Op de plaats van de gesloopte gebouwen komt een parkeerplaats.

Minder bedden
Het ziekenhuis heeft minder ruimte nodig omdat patiënten korter worden opgenomen. Dit is een trend die in heel Nederland is te zien. Daarbij is een deel van de specialistische medische zorg door huisartsen overgenomen.

Huurders
In het gerenoveerde ziekenhuis komt ook ruimte voor andere zorgaanbieders, zoals huisartsen of fysiotherapeuten. Zij kunnen praktijkruimte in het ziekenhuis huren.

Zie ook:
> ADRZ zet streep door nieuwbouw en blijft in Vlissingen

> Bezuiniging bij ADRZ: 100 banen weg