Hoek kiest voor traditioneel ontwerp nieuwe kerk

Het definitieve ontwerp voor de nieuwe kerk in Hoek is gekozen: het wordt een traditionele kerk, die redelijk lijkt op wat er ooit stond. Nieuwbouw is nodig, omdat de kerk op 1 januari dit jaar afbrandde. Alleen de kerktoren bleef staan.

Traditioneel
De keuze was tussen een moderne en een traditionele kerk. Volgens voorzitter van de kerkenraad Henk Siersema is met ruime meerderheid gestemd op het traditionele ontwerp. RoosRos Architecten uit Goes heeft het winnende ontwerp gemaakt.

Kerktoren
De kerktoren zal blijven staan, de andere gebouwen worden vervangen. Daarnaast zal de ingang van de kerk niet meer via de toren zijn, zoals het altijd was, maar via de zijkant. "Daar komt een grotere, modernere ingang," vertelt Siersema. Het interieur van de kerk is nog niet bekend. Dat volgt in een later stadium. Wat wel vast staat is dat ook dit moderner zal worden dan het was.

Ontwerp
Tijdens de dienst van afgelopen zondag zijn kerkgangers op de hoogte gebracht van het ontwerp. In het kerkcentrum hangen grote artist impressions, die laten zien hoe het eruit zal zien.

Deel dit artikel: