Kreeftenvisser gefrustreerd over handelen OM

Kreeftenvisser Henk Jumelet uit Bruinisse heeft er de smoor in. Hij zette drie jaar geleden beelden van een beveiligingscamera online waarop een dief te zien was die er met zijn fuiken en kreeften vandoor ging. Dat leidde tot de aanhouding van een 34-jarige verdachte uit Brabant. De man bekende, maar Jumelet heeft sindsdien niets meer over de zaak vernomen van het Openbaar Ministerie.

Gefrustreerd
Jumelet heeft meerdere keren contact gehad met de politie. Hij kreeg te horen dat de verdachte een betalingsregeling was aangeboden, maar de Bruënaar ontving nooit een cent. Het is hem ook onduidelijk of de verdachte voor de rechter heeft moeten verschijnen. Jumelet is gefrustreerd geraakt over de rechtsorde in ons land. "Misschien dat we gewoon maar eens op andere partijen moeten gaan stemmen."

Vesting
De hoek in de vluchthaven van Zijpe waar de kreeftenvissers liggen. oogt tegenwoordig als een vesting. Op de loopsteigers staan hekken met prikkeldraad, er hangen vier beveiligingscamera's en de boot van Jumelet ligt niet aan trossen maar aan een ketting. Hij heeft duizenden euro's geïnvesteerd. Veel keuze had de kreeftenvisser niet. De verzekering betaalt anders niet uit.

KLPD

Navraag over de zaak bij justitie heeft tot niets geleid. Volgens het KLPD is de man een veelpleger en inmiddels veroordeeld. Hoe het kan dat Jumelet nog niets over de zaak heeft gehoord, weten betrokken partijen niet.

Deel dit artikel: