Komst 400 appartementen bij haven Breskens

Voor ruim 100 bewoners van Breskens werd maandagavond het verder uitgewerkte Masterplan voor de haven en omgeving gepresenteerd. Opvallend daarin zijn onder meer de komst van een 51 meter hoog appartementencomplex en het verdwijnen van de beschilderde silo. In het havenplan moeten meer dan 400 appartementen verrijzen, naast winkels en een grote jachthaven.

Recreatieve hotspot
Het plan is een initiatief van de provincie, Haven Breskens Vastgoed, aannemersbedrijf Van der Poel, Beheersmaatschappij Verstraeten, Jachthaven Breskens en de gemeente Sluis. Doel is om het havengebied met de dorpskern en het nabijgelegen strand te ontwikkelen tot een recreatieve hotspot met toeristische aantrekkingskracht. Daarbij worden de sfeer en karakteristieken van het dorp als jacht- en vissershaven behouden en versterkt.

Nieuw viscentrum
Een belangrijk onderdeel van die ontwikkelingen is de realisatie van het nieuwe viscentrum. Hierin worden onder meer de functies vismijn, visserijmuseum, visserijexperience en KNRM opgenomen. Tevens worden de kansen en mogelijkheden voor het op de kaart zetten van Breskens als internationaal centrum voor zeezeilen onderzocht.

Start in 2018
Later deze week worden de plannen besproken in de commissievergadering van de gemeente Sluis. In juni moet de raad hierover een besluit nemen. Als alles doorgaat kan de spade in 2018 in de grond. Verwachting is dat over een jaar of 15 het Masterplan kan zijn gerealiseerd.

Deel dit artikel: