Dierenpolitie grijpt in bij circus in Kapelle

De dierenpolitie heeft circus Fiësta in Kapelle vrijdag op de vingers getikt. De honden en duiven stonden onbeschut in de zon. De hokken zijn even later afgedekt door de eigenaar van het circus Frank van Hulle. Fiësta treedt in Kapelle op onder de naam Cornelio.

Show gaat door
Volgens de dierenpolitie was verder alles in orde; de dieren hadden drinkwater en voldoende bescherming van de zon. De shows van zaterdag en zondag gaan dan ook door. Volgens Van Hulle zagen de brandweer en gemeente na controle geen reden de voorstelling af te gelasten.

Cornelio
Fiësta heeft de shows overgenomen van het geplaagde circus Cornelio. "Alleen de posters en vergunning staan op naam van Cornelio, verder is alles van Fiësta: de artiesten, de tent, de dieren en alle apparatuur", zegt Van Hulle. "De eigenaar van Cornelio heeft er één grote bende van gemaakt. Wij treden op met onze acts om er toch wat van te maken voor Kapelle."

Ongelukscircus
Sinds het begin van circus Cornelio in april, ging alles mis. Artiesten lieten het afweten en de tent was in eerste instantie al niet in orde. Afgelopen weekend verslikte vuurspuwer Herrera zich tijdens zijn act en moest naar het ziekenhuis. Daarnaast kreeg het circus een waarschuwing omdat de dieren, pony's, eenden en een varken in de hitte onbeschut zouden zijn weggezet. Na de twee shows in Kapelle houdt Cornelio volledig op te bestaan.

Deel dit artikel: