Meer Colours by the Sea dan de bedoeling

Einde vakantie voor een familie uit Amsterdam en evacuatie van bewoners van drie andere strandhuisjes aan het Nollestrand in Vlissingen. Dat is het gevolg van Colours by the Sea, het loopevenement dat zaterdagavond werd gehouden in Vlissingen.

"We hebben hals over kop de huisjes verlaten." Dat zegt Floor Kik die met de familie een weekendje slaapt in één van de huisjes. "We zijn maar naar een café gegaan in de buurt. Toen we terugkwamen bleek alles rood. Zelfs binnen zat alles onder."

Astma
Drie families hebben in een stacaravan op een nabij gelegen camping geslapen. Voor één familie uit Amsterdam was het einde weekend, want een kind met astma kon de kleurstoffen niet verdragen.

Harde Wind
Op 50 meter van de getroffen strandhuisjes was een plek waar deelnemers werden ondergespoten met kleurstof. Door de harde wind vloog het spul ook naar de huisjes.

Excuses
De organisatie heeft zondagochtend excuses aangeboden aan gedupeerden. Ze nodigen de mensen uit om volgend jaar mee te doen aan Colours by the Sea. De organisatie kijkt verder wat er vergoed kan worden met de verzekering. De komende dagen wordt alles opgeruimd.


Telefoonnummer
De gemeente Vlissingen heeft twee telefoonnummers openbaar gemaakt waar mensen eventuele overlast kunnen melden.


Recordaantal

Een record van 7.000 deelnemers deed zaterdagavond mee aan Colours by the Sea in Vlissingen. Ze renden of wandelden vijf kilometer over de boulevards en het strand. Tijdens een colour-run worden de deelnemers elke kilometer bespoten met kleurrijke verfpoeders.

Deel dit artikel: